22 apr Rug

Veel volwassenen krijgen vroeg of laat te maken met lage rugpijn. Soms verdwijnt de pijn vanzelf, echter kan lage rugpijn ook ernstigere gevolgen hebben in het dagdagelijks leven.

Lage rugpijn is een vage term. Daarom is het voor een osteopaat heel belangrijk een zicht te hebben op de opeenvolging van gebeurtenissen die hebben geleid tot de ontwikkeling van de lage rugpijn. Ook factoren als houding, werkomgeving, slaapgewoonten en stress kunnen daarbij een grote rol spelen.

Lage rugpijn kan verschillende oorzaken hebben, echter kan er wel een onderscheid gemaakt worden tussen:

  • Lage rugpijn ten gevolge van problemen met het mechanisch bewegingsapparaat. Hier gaat het om pijn veroorzaakt door problemen met spieren, ligamenten, gewrichten, wervelschijven, verkeerde houding of simpelweg het ouder worden.
  • Lage rugpijn ten gevolge van een bepaalde aandoening of pathologie.

Een osteopaat maakt steeds een gedetailleerde anamnese van het probleem. Hij stelt vragen omtrent het ontstaan en de progressie van de symptomen, medische geschiedenis, eventuele ongevallen, ziektes etc… en zal een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Rekening houdend met die informatie zal een diagnose worden gesteld en beslist de osteopaat of de patiënt geschikt is voor osteopathie.

Heeft u last van lage rugpijn? Maak een afspraak bij Osteopathie Lochristi en we bekijken samen uw problematiek.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.